Sandford

This project is a new build, three bedroom, contemporary house located on an infill site, set into a hillside. The main entrance is at street level, with three bedrooms and two bathrooms at street level also. There is alternative independent access to the rear, with the rear basement being an open plan kitchen diner with French doors leading to the outside patio. We also designed a separate utility room with toilet on the street level floor. In order to bring maximum light into the bedrooms we built a Juliet balcony offering a view into the gardens. A living green roof brings a pleasant view for neighbours and a habitat for nature, as well as a contemporary white render appearance with grey brick detailing and complimentary grey ribbed powder coated aluminium cladding and feature panelling to the walls. Modern architectural design is chosen to emphasise the distinction from the surrounding historical street scene.

Brief

New build house, Sheffield

Project

New build house project

Info

Dec 11, 2013

Share

Call Now Button